پوش فیت

پوش فیت ‌سیستم لوله کشی فاضلاب ساختمانی است که هریک از اتصالات و لوله‌ها در یک سو دارای سوکتی است.‌ در آن یک حلقه آب بندی جای دارد و می‌توان انتهای بدون سوکت آن را به راحتی و با اندکی فشار به درون سوکت لوله و یا اتصال بعدی وارد نمود. با توجه به ماهیت وصل شدن قطعات به یکدیگر این سیستم پوش فیت (Push Fit) نامیده شده است.

ساختار فیزیکی این سیستم،‌ از اتصالات با کیفیت و لوله تشکیل شده است به طوری که در یک سر لوله و اتصال مخروطی شده است. در داخل مخروط یک شیار عمقی برای نصب اورینگ که عمل آب بندی لوله و اتصال را انجام می‌دهد، ایجاد شده است. اورینگ لوله و اتصالات از نوعی مواد خاص عمدتاً تهیه شده که به محض جا زدن موجب چسبندگی و آب بندی لوله و اتصال میشود.

پوش فیت سیستم جدید فاضلاب ساختمانی است که فاقد محدودیت‌های اجرائی و کاربردی سیستم‌های قبلی ‌است.

پوش فیت

انواع سیستم پوش فیت

سیستم پوش فیت‌ دارای دو مدل کلی زیر است.

  • ‌ پوش فیت (معمولی) Pushfit
  • ‌پوش فیت بی صدا Pushfit true Silent

ویژگی پوش فیت

  • عمر مفید طولانی به دلیل مقاوم بودن لوله، اتصالات و حلقه‌های آب بندی در برابر ضربه، تنش‌های مکانیکی و حرارتی و مواد شیمیایی
  • سرعت و سهولت بسیار زیاد در امر نصب و اجرا و در نتیجه صرفه جویی در وقت و هزینه‌های نگه داری و تعمیرات ‌
  • ‌عدم تحمیل بارهای اضافی به ساختمان به دلیل کمی وزن و نبود نیاز به تقویت بخش‌های پذیرنده بار در ساختمان‌
  • ایمنی در شرایط آتش سوزی به دلیل دارا بودن ویژگی Flame Rerardant منطبق با استاندارد DIN 4102-B1
  • ‌عدم نیاز به چسب، جوش دادن و نظائر آن و کاسته شدن از هزینه‌های اجرایی
  • ‌آب بندی پایدار و قابل اعتماد حتی در شرایط نشست ساختمان و لرزش‌های غیر مخرب به دلیل خصوصیات فیزیکی اجزای‌ سیستم
  • ‌قابلیت انطباق و متصل نمودن اجزاء سیستم به لوله و اتصالات سایر سیستم‌های قدیمی اعم از پلیمری و آلیاژی
  • ‌امکان اجرای سریع و ساده سیستم و نت به صورت کامل و افزودن هرچه بیشتر به عمر مفید سیستم
  • ‌بهره گیری از پیشرفته ترین تکنولوژی روز جهان
  • ‌طراحی و ساخت ابزار و تجهیزات مناسب برای آسان و مطمئن نمودن فرایند نصب و اجرا

پوش فیت

مزایای سیستم پوش فیت

آب بندی کامل و دائمی

نصب سیستم ساخته شده از پلی اتیلن مستلزم جوش دادن قطعات به یکدیگر است. فرآیند جوشکاری پلیمر‌ها اصولاً نیاز به دقت بسیار زیاد دارد. محل‌های وصل نیز باید کاملاً عاری از گرد و غبار و چربی بوده و المنت حرارتی دستگاه جوش نیز می‌باید کالیبره باشد. عدم کالیبره بودن می‌تواند جوشکاری را مختل ساخته و ضریب اطمینان کار را تا حد خطرناکی کاهش دهد.

در مقایسه، سیستم پوش فیت نیازی به جوشکاری ندارد. لوله‌ها و اتصالات از طریق حلقه‌های آب بندی مخصوص که در برابر ترکیبات شیمیایی مختلف بسیار پایدار هستند به یکدیگر وصل شده و به طور کامل آب بند می‌شوند و لرزش‌ها تکان‌های متعارف و یا نشست ساختمان هرگز آب بندی سیستم را مختل نخواهد کرد.

سرعت و سهولت باور نکردنی در نصب و اجرا

وجود سوکت در تمامی اجزای سیستم پوش فیت نیاز به جوشکاری، چسب و سایر عملیات مشابه را برطرف می‌سازد. ‌از طرفی تنوع بسیار زیاد ابعاد و زوایا در اتصالات و هم چنین در اختیار بودن لوله‌هایی با یک یا دو سوکت در طول‌های مختلف انجام کار را با سرعت و سهولت باورنکردنی میسر می‌سازد که طبعاً موجب صرفه جویی بسیار زیاد در وقت و هزینه است.

‌مقاومت بسیار زیاد در برابر آتش سوزی ، ضربه و انواع و مواد

مواد اولیه مورد استفاده در ساخت اجزای متشکله سیستم پوش فیت، گرید خاصی از پلی پروپیلن است که در مقایسه با پلی اتیلن دارای وزن مولکولی بالاتری بوده و در برابر آب داغ و آتش سوزی مقاوم است. همچنین سبکتر بوده و ضربه پذیری به مراتب بالاتری هم دارد‌. پیدایش ترک‌های ناشی از تنش‌های دراز مدت‌ (stress cracking) هرگز در قطعات ساخته شده از این ماده اولیه مشاهده نشده و با توجه به ویژگی‌های شیمیایی، حرارتی و مکانیکی لوله و اتصالات سیستم‌های پوش فیت دارای دوام دائمی هستند.

‌دارای صاف ترین سطوح داخلی، فاقد هر گونه مانع در برابر جریان

دارا بودن سطوح داخلی کاملاً صیقلی و نبود هیچگونه زائده اضافی در مسیر جریان که منجر به برطرف شدن امکان گرفتگی، انسداد مجاری و کاسته شدن از هزینه‌های نگهداری و تعمیرات می‌شود.

‌قابلیت انطباق و متصل نمودن اجرا سیستم و اتصالات سایر سیستم‌های قدیمی اعم از پلیمری و آلیاژی

سیستم push fit با برخوردار بودن از مزایای منحصر به فرد دارای ضمانت دائمی بوده و تحولی اساسی را در مراحل طراحی و اجرای شبکه فاضلاب داخلی ساختمان‌ها پدید خواهد آورد.

تفاوت لوله پوش فیت با لوله پولیکا

  • اولین و بارزترین مزیت لوله‌های پوش فیت سهولت نصب و لوله کشی است. به این ترتیب که در این لوله‌ها بر خلاف لوله‌های پلیکا نیاز به گرم کردن لوله و چسب جهت اتصالات وجود ندارد و مانند لوله‌های پلی اتیلن نیاز به جوشکاری نیز ندارد.
  • لوله پوش فیت از لحاظ جنس و مقاومت و حتی ضخامت بسیار بهتر از پولیکا است. برعکس پولیکا، نیازی به چسب برای اتصالات ندارد و فقط بصورت فیتینگی به هم وصل می‌شوند. فقط اجرای پوش فیت نیاز به بست دارد تا از جداشدن اتصالات جلوگیری کند. لوله‌های پوش فیت دارای دریچه‌های بازدید نیز است تا در صورت گرفتگی، جلوگیری از تخریب زیاد بکند.
  • سوکت‌های سر لوله به صورت واشر فابريک و اتصالات پوش فیت بصورت فابریک روی لوله‌ها موجود است. در صورتی که در لوله‌های پلیکا جهت ایجاد سرهای نر و مادگی از گرما و آتش استفاد می‌نماید و در لوله‌های پلی اتیلن نیز می‌بایست لوله‌ها به هم جوش بخورد و با توجه به حساسیت بالای جوش لوله پلی اتیلن به گرد و غبار و چربی، اجرای جوش استاندارد کار دشواری است.
  • دومین مزیت این لوله‌ها در مقابل لوله‌های پلیکا، مقاومت فیزیکی بیشتر لوله‌های پوش فیت است. به این صورت که شکنندگی آنها از لوله‌های پلیکا بسیار کمتر است.
  • لوله‌های پوش فیت دارای تنوع بیشتری از اتصالات است و با توجه به وجود لوله‌های یکسر و دو سر سوکت، قدرت مانور بیشتری در زمان اجرا برای لوله کش وجود دارد.
  • لوله‌ های پوش فیت با توجه به مکانیزم نصب آنها در مقابل انبساط و انقباض خط لوله مقاوم است. ‌در لوله‌های پلیکا نیز گرم و سرد شدن لوله و بالطبع آن انبساط و انقباض لوله باعث خارج شدن محل اتصالات از آب بندی می‌شود‌.
  • لوله‌های پوش فیت در مقابل آتش سوزی تا حد بالای مقاوم تر از لوله‌های پلیکا است.
  • ‌لوله‌ها و ارینگ‌های آب بندی پوش فیت قدرت تحمل سیالات با PH 2 الی ۱۲ را دارد‌.

منبع: عمران سافت


 سایت تخصصی  مهندسی  و کنترل  ساختمان


از انتشار مطالب و فایلهای این سایت با ذکر منبع استقبال میکنیم