صدور دو مرحله‌ای جواز ساختمانی در پایتخت

▪️صدور جواز ساخت‌وساز در دو مرحله به ترتیب شامل «پروانه شهرسازی» و «پروانه ساخت» کلید خورد.

▪️در مسیر صدور پروانه ساختمانی مشکلاتی در بیرون از مجموعه شهرداری از جمله مسائل اقتصادی سرمایه‌گذاران و خدمات مهندسی وجود داشت که با اجرای این طرح مرتفع خواهد شد.

▪️در فرایند جدید شهرداری و سازنده بدون آنکه در مرحله اول صدور جواز (پروانه شهرسازی) نیازی به معطل ماندن برای دریافت پیش‌مجوزها داشته باشند ظرف کمتر از 20 روز مرحله صدور پروانه شهرسازی را پشت سر می‌گذارند.

▪️«پروانه شهرسازی» شامل تمامی حقوق شهرسازی مالک از جمله نوع کاربری، میزان تراکم و... می‌شود که شهرداری با صدور این پروانه این حقوق را برای ملک موردنظر تثبیت می‌کند. «پروانه ساخت» بعد از دریافت پیش‌مجوزها و استعلام‌ها از دستگاه‌های دولتی برای سازنده صادر می شود.

«پروانه شهرسازی» برای مالک صادر می‌شود و «پروانه ساخت» صرفاً قرار است به اسم سازنده ذی‌صلاح صادر شود. به این معنی که مالک بعد از اخذ پروانه شهرسازی باید به دنبال سازنده ذی‌صلاح برای ملک خود باشد.

به این ترتیب سرمایه‌گذاران ساختمانی ضمن نجات از فرآیند پیچیده، وقت‌گیر و هزینه‌زای کنونی صدور تک‌مرحله‌ای جواز ساخت، از 10 مزیت صدور دومرحله‌ای جواز ساختمانی بهره‌مند خواهند شد:

1-هراس همیشگی مالکان و سازنده‌ها از تغییر ناگهانی ضوابط ساخت‌وساز که می‌تواند به ضرر مالکان تمام شود، از بین می‌رود.

2-در پروانه شهرسازی نیازی به پرداخت مبالغ همهعوارض ساختمانی نیست.

3- به مالکان املاکی که می‌خواهند در قالب مشارکت در ساخت وارد بازار شوند کمک می‌کند به این صورت که وقتی که مالک پروانه شهرسازی دریافت می‌کند در نتیجه زمینی را دارای ارزش افزوده به سازنده تحویل می‌دهد و منجر به افزایش سهم مالکان در پروسه مشارکت در ساخت خواهد شد.

4- سازنده می‌تواند زمان ساخت‌وساز را مدیریت کند. در مسیر جدید صدور مجوز ساخت‌وساز، شهرداری برای صدور پروانه شهرسازی در مرحله اول فقط نقشه معماری را نیاز دارد و سایر نقشه‌ها در زمان صدور پروانه ساخت در مرحله دوم موردنیاز است.

5- قابلیت انجام یکسری از کارهای مقدماتی را برای مالک و سازنده فراهم می‌کند که مهم‌ترین آنها تجهیز کارگاه است.

6-مالک با پروانه شهرسازی می‌تواند اقدام به شناسایی سازنده ذی‌صلاح در بازار کند.

7- مالک و سازنده با اخذ پروانه شهرسازی بدون آنکه معطل صدور پروانه ساخت شوند می‌توانند نسبت به دریافت وام بانکی اقدام کنند.

8- مالک و سازنده با داشتن پروانه شهرسازی می‌توانند بخشی از عملیات پیش فروش ساختمان موردنظر را انجام دهند.

9- پروانه شهرسازی دارای اعتبار نامحدود است به این معنی که حقوق شهرسازی تثبیت شده برای ملک تا مدت زمان نامحدود اعتبار دارد و هرگونه تغییر در ضوابط طرح مشمول آن دسته از املاکی که پروانه شهرسازی دارند، نمی‌شوند.

10- از افزایش ساختمان‌های نیمه‌کاره که مشکلات زیادی را در سطح شهر ایجاد می‌کند جلوگیری می‌کند.


 سایت تخصصی  مهندسی  و کنترل  ساختمان


از انتشار مطالب و فایلهای این سایت با ذکر منبع استقبال میکنیم