گریتینگ

گریتینگ نوعی شبکه‌ی فولادی یا فایبرگلاس بوده که با داشتن خواصی همچون مقاومت بالا، امکان عبور نور و هوا، زیبایی ظاهری و قیمت کمتر نسبت به گزینه‌های مشابه به عنوان یکی از پرکاربردترین انتخاب‌ها جهت پوشش کف (walk way) و پله‌ی کارخانه‌ها و ساختمان‌های شهری شناخته شده است.

‌ساختار آن (صفحات مشبک فلزی) ‌بدلیل شکل خاص و گریل مانند خود، قابلیت تحمل بار و نیروی بالا و وزن کمتر نسبت به سازه‌های هم رده‌ی خود را دارا است. همچنین عبور نور و عدم تجمع زباله‌های صنعتی در کف کارخانه‌ها از دیگر محاسن آن است.

گریتینگ

مزایا

  • ‌نصب آسان و سریع و عدم نیاز به جوشکاری جهت مستحکم نمودن آن در سازه‌های مرتفع
  • ‌مقاومترین سازه در برابر ساییدگی و عدم تغییر شکل در اثر کثرت استفاده
  • ‌ممانعت از تجمع گازهای پخش شده در محیط
  • ‌قدرت تحمل و استحکام بالا
  • ‌وزن سبک
  • ‌ضد لغزش

انواع

گریتینگ فلزی

گریتینگ تولید شده به وسیله‌ی تسمه‌های فولادی و پانچ دستی را معمولاً‌ دست ساز فولادی یا گریتینگ فلزی می‌نامند.‌ البته این نوع‌ را با استفاده از خطوط نیمه اتوماتیک و اتوماتیک نیز تولید می‌کنند.‌ خود به زیر شاخه‌های گریتینگ دست ساز،‌ نیمه اتوماتیک و اتوماتیک (الکتروفورج) تقسیم می‌شود.

از لحاظ ساختاری نیز سه نوع قابل تعریف است.

  • ‌تسمه در تسمه
  • ‌تسمه در نیم تسمه
  • ‌تسمه در میلگرد (چهار پهلوی تابیده شده)

گریتینگ گالوانیزه

گریتینگ فلزی و کف پله، در انواع مختلف دست ساز، نیمه اتوماتیک، اتوماتیک (الکتروفورج ماشینی) تولید می‌شود. پس از ساخت گریتینگ یا کف پله فلزی، جهت بالا بردن مقاومت گریتینگ در برابر خوردگی، رطوبت و تاثیرات جوی، و همچنین ایجاد زیبایی ظاهری‌، آن را به وسیله‌ی گالوانیزه گرم پوشش دهی می‌‌کنند. به این نوع‌، در اصطلاح گریتینگ گالوانیزه گفته می‌شود.

مشخصه گریتینگ گالوانیزه

  • تسمه در تسمه
  • تسمه در نیم تسمه
  • تسمه در میلگرد آجدار (چهار پهلوی تابیده شده)

‌گریتینگ فایبرگلاس

‌گریتینگ ساخته شده با مواد کامپوزیتی که دارای مقاومت بسیار بیشتری نسبت به نوع فلزی آن بوده‌‌ و آن را گریتینگ فایبرگلاس می‌نامند. این نوع به علت وجود الیاف کامپوزیت در اسکلت بندی خود، دارای استحکام بسیار بالایی در مقابل بارهای ضربه‌ای است. همچنین در برابر اسید، آتش سوزی، سرما، گرما و خوردگی مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد. دیگر حسن‌، عایق بودن آن در برابر الکتریسته است.

از بیشترین کاربردها‌ در صنایع غذایی، برق و الکترونیک، کارخانه‌ها و آزمایشگاه‌های شیمیایی، خطوط گالوانیزه فلزات و … است.

کاربرد

بیشترین کاربرد گریتینگ در صنعت بوده، اما با توجه به احساس نیاز و پیشرفت‌های صورت گرفته، از گریتینگ در شهرسازی و بیشتر در زیباسازی معابر و خیابان‌ها استفاده میشود. گریتینگ برای راه پله‌های سازه‌های فلزی و همچنین در صورت بهینه سازی ساختار گریتینگ و انتخاب متریال مناسب، می‌توان آن را وارد صنعت ساختمان سازی نیز کرد و راه پله‌های فرار و اسپیرال (پله گردان) را از نوع گریتینگ طراحی و تولید نمود.

در صنعت

‌پتروشیمی ،نفت و گاز‌، سازه‌های فلزی‌، کف پله‌، دور مخزن‌، پله‌های گردان‌، مخازن پتروشیمی، کشتی سازی‌، کانال‌های فاضلاب، کارخانه‌ها بخصوص صنایع غذایی، گریتینگ زیر پایی اپراتورها و ماشینکارها از جمله موارد استفاده گریتینگ در صنعت است.

در شهرسازی

ساختمان سازی، پله‌های فرار، پله‌های گردان‌، ایجاد پله‌های رفت و برگشتی و پاگردپله‌ها، حصار اطراف ویلاها، محافظ پنجره‌های آپارتمان، گریتینگ دوردرخت ورودی باغچه‌های شهری‌، کانال‌های فاضلاب شهری‌، جدول بندی خیابان‌ها‌، پل‌های هوای، پل‌های مقابل پارکینگ و درب منازل‌، دریچه‌های لولای،استخرها و… .

به عنوان فیلتر

در فاضلاب‌ها ‌یا دریچه‌های هوا به عنوان فیلتر مورد استفاده قرار می‌گیرد‌. برای جلوگیری از عبور ذرات بزرگ (مانند برگ) و عبور ذرات کوچک (مانند هوا و آب).

‌بیشترین مورد استفاده در صنایع پتروشیمی است. ولی با توجه به خواص فیزیکی (مقاومت بالا، سرنبودن در زمان برف و باران و…) توانسته گستره‌ی وسیعی از صنعت و شهرسازی را نیز به خود اختصاص دهد.

منبع: عمران سافت


 سایت تخصصی  مهندسی  و کنترل  ساختمان


از انتشار مطالب و فایلهای این سایت با ذکر منبع استقبال میکنیم