کرگیری بتن

کرگیری یا مغزه‌گیری از بتن مسلح با تجهیزات تخصصی پیشرفته و بسته به نیازهای متفاوت، کاربردی روز افزودن در پروژه های عمرانی دارد. مغزه‌های بدست آمده از کرگیری بتن در انجام آزمایش مقاومت فشاری، مقاومت خمشی، مقاومت کششی، نفوذ یون کلر، تعیین عمق کربناسیون و … بکار می‌روند.

از دستگاه کرگیری می‌توان برای ایجاد بازشوها، ایجاد محل عبور لوله از دیوارها و سایر اعضای بتنی سازه، ایجاد محل انکربولت‌ها و کاشت بولت و میلگرد استفاده نمود.

از مزایای دستگاه کرگیری دقت بالای اجرا، زوایه حفاری و امکان اجرا با قطر های مختلف است. همچنین دستگاه می‌تواند به راحتی آرماتورهای مدفون در بتن را بریده و تا عمق لازم در بتن نفوذ کند. قطر معمول دستگاه‌های کرگیری معمولاً تا ۲۵۵ میلیمتر و عمق معمول تا ۱۵۰ سانتیمتر است.

کرگیری بتن

کرگیری

ایجاد سوراخ در اقطار و اعماق متفاوت توسط دستگاه‌های گردبر الماسه(کرگیر) انجام میشود. این سوراخ‌ها به منظور عبور كانال‌ها و لوله‌ها از داخل سازه ایجاد میشوند.

در اكثر سازه‌های بتن پس از اجرا با توجه به وجود تغییرات در طراحی و معماری سازه یا تاسیسات نیاز به تخریب بخشی از بتن سخت شده و ایجاد فضای عبور این عوامل امری اجتناب ناپذیر است. ایجاد سوراخ در بتن بوسیله دستگاه‌های ضربه‌ای (پیکور) سبب ایجاد ترک‌های سراسری در بتن و در نتیجه تضعیف قسمت‌های بتنی میشود. این روش‌ به منظور ایجاد سوراخ و باز کردن بازشو استفاده از دستگاه گرد بر الماسه است.

‌موارد مهم استفاده از كرگیری جهت ایجاد سوراخ استوانه‌ای در بتن در هر قطر و عمقی برای عبور كابل‌های برق، لوله‌های آب و گاز، تأسیسات ساختمانی، نمونه گیری و… است. كرگیری جهت ایجاد سوراخ‌های استوانه‌ای در بتن مسلح، پیش ساخته، آسفالت، آجر، بلوک سیمانی، مصالح ساختی استفاده می‌شود. همچنین می‌توان در مناطقی که امکان استفاده از دیگر تجهیزات برش بتن نیست، با استفاده از كرگیری پیوسته برش مورد نظر را ایجاد نمود.

همچنین این امكان وجود دارد كه در كف خیابان، پیاده رو، دیوار‌ها، سقف، كف ساختمان‌ها و حتی بر روی سطوح لغزنده عملیات سوراخ كاری انجام شود. ‌

ویژگی‌ها

  • امکان سوراخکاری بتن مسلح به قطر و عمق دلخواه
  • امکان سوراخکاری بتن مسلح در سطوح عمودی و افقی
  • اجرای سوراخکاری بتن مسلح بدون ایجاد ترک در سایر قسمت‌ها
  • سرعت بالا،کیفیت و دقت برتر

کاربرد‌ها

  • جهت ایجاد بازشوهای معماری و تاسیساتی در کف، دیوار و سقف،
  • جهت عبور لوله های تاسیساتی و کابل و کانال از کف، دیوار و سقف به قطر دلخواه،
  • جهت نمونه گیری از بتن جهت تعیین مقاومت فشاری

منبع: عمران سافت


 سایت تخصصی  مهندسی  و کنترل  ساختمان


از انتشار مطالب و فایلهای این سایت با ذکر منبع استقبال میکنیم