دکوراسیون داخلی چیست؟

دکوراسیون داخلی مربوط است به هنر و علم ایجاد یک فضای داخلی که برای کاربرانش به لحاظ زیبایی شناختی خوشایند و به لحاظ کاربری مفید است. دکوراسیون داخلی از سبک ها و گرایش های متنوعی پیروی می کند و آنها را با هم به ارمغان می آورد تا سبک شخصی کاربر را بیان کند. به تعبیری دکوراسیون داخلی به این می پردازد که چگونه می توان یک پلان آزاد را با مبلمانی که مکمل فضا است و یا با دکوری که جلوه کننده است جفت و جور کرد و یا اینکه جو و حالت یک فضا را با نور پردازی و پوشش دیوارتغییر داد.

هر کسی که خانه یا دفتر کاری را دکور کرده است به نوعی در طراحی داخلی مشارکت کرده است. دکوراسیون داخلی برای بسیاری از مردم یک سرگرمی است چرا که بدون نیاز به هیچ مدرک دانشگاهی می توانند در ایده پردازی برای دکور کردن خانه خود مشارکت کنند.

دکوراسیون داخلی چه مسئولیتی دارد؟

دکوراسیون داخلی به منزله پوششی است برای فضای موجود که با مفهومی گسترده مانند پست مدرن، رترو (Retro) و زیبایی شناسی سنتی (traditional aesthetics) آغاز شده و سپس به کار با جزئیات آن سبک می پردازد. دکوراتور داخلیبه طور معمول  در کلیت یک طرح از شروع طراحی تا پایان آن به یک سبک طراحی می پردازد تا در فضا پیوستگی ایجاد کند و این در حالی است که با وجود در نظر گرفتن رنگ، بافت و الگوهایی که مشتری ترجیح می دهد، همچنان طرح بایستی با مفهوم کلی سبک سازگاری داشته باشد.

آیا طراحی داخلی همان دکوراسیون داخلی است؟

مردم اغلب تصور می کنند که طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی یکسان هستند، اما به واقع چنین نیست. هنگامی که یک  دکوراتور داخلی رنگ دیوار را انتخاب می کند، یک طراح داخلی به جهت تغییر ساختار یک اتاق، رنگ را تغییر می دهد. دکوراتور داخلی با ظاهر و حس اتاق، با اضافه کردن وسایل جانبی از جمله پرده و فرش سر و کار دارد در حالی که یک طراح داخلی در تلاش است تا بهترین استفاده را از فضا ببرد.

صنعت دکوراسیون داخلی:

صنعت دکوراسیون داخلی عمدتا با پروژه های مسکونی هم خوانی دارد. مشاغل تجاری بزرگ به ندرت از دکوراسیون داخلی برای به روز کردن فضاهایی چون لابی یا سالن کنفرانس بهره می گیرند. یک دکوراتور داخلی معمولا با استفاده از نو آوری یا به روز رسانی جزئی برای قوت بخشیدن به سیمای فضای دکوراسیون شده خانه، به یک صاحب خانه کمک می کند.

جنبه های کلیدی در دکوراسیون داخلی:

اخیرا دکور کردن خانه به شیوه DIY  کاملا جدی گرفته شده است. مردم به تدریج به این موضوع گرایش پیدا می کنند که خودشان به دکوراسیون فضاهای مد نظر داخلی خود بپردازند. افراد به شیوه های گوناگونی تفکر می کنند و خواسته های متفاوتی دارند پس هیچ کس به اندازه خود شخص بهتر نمی داند که حقیقتا چه چیزی برای او مطلوب است. از آنجا که افراد تجربه قبلی ندارند لذا در پی مطالعه جنبه های دکوراسیون داخلی هستند. در ادامه چهار جنبه اساسی برای کسانی که قصد دارند خودشان دکور کردن خانه خود را در دست بگیرند آمده است.

نخستین نکته انتخاب تم یا موضوع است که نقطه کانونی انجام دکوراسیون داخلی خانه شخص است. افراد دارای حالات روحی و شخصیت های گوناگونی هستند و انتخاب تم و موضوع مورد نظر کمک می کند به بهترین شکل تمایلات خود را انعکاس دهند. به عنوان مثال برخی از افراد محیط کلاسیک را می پسندند در حالی که بعضی محیط  معاصر و برخی دیگر رترو (Retro) را در ارجحیت قرار می دهند.

هنگامی که تم خاصی مد نظر باشد، رنگ به کمک آمده تا به طور قابل ملاحظه ای در تکمیل آن فضای داخلی کمک کند. مشکل اصلی این است که بیشتر افراد این عنصر را تنها به رنگ کف، سقف و دیوار منحصر می کنند در حالی که رنگ به راحتی متحول کننده کلیت ظاهر و حس اتاق است.

خانه به وسیله دکوراسیون بایستی شخصی سازی شود. در صورتی که عنصر شخصی سازی حذف شود، تمام خانه ها با یک نوع مبلمان و لوازم جانبی پدیدار می شوند. بنابراین به طور اساسی شخصی سازی است که ویژگی های خاص دکور یک خانه را تعیین می کند. به عنوان مثال یک ساعت دیواری قدیمی که از گذشته مانده است جزو ویژگی های خاص یک اتاق نشیمن است.

کاربری فضا از دیگر جنبه های با اهمیتی است که باید مد نظر قرار گیرد، به خصوص در سال های اخیر که از ابعاد خانه ها کاسته می شود. تحت چنین شرایطی در صورتی که از فضا استفاده مناسب نشود، این امر نه تنها بر روی چیدمان و آرایش خانه تاثیر می گذارد، بلکه کاربری و راحتی را نیز متاثر می کند. با انتخاب هوشمندانه از مبلمان می توان از ایجاد حس محصور بودن توسط مبلمان جلوگیری کرد.

فضاهای مختلف از ساختمان های مختلف از جمله مسکونی، اداری، فروشگاه، هتل و غیره به لحاظ ایجاد یک دکوراسیون ایده آل بررسی شده و به همراه تصاویر مربوطه برای کاربران در دسترس قرار گرفته شده است.

دسته بندی انجام شده برای این فضاها به شرح زیر است. با کلیک بر روی لینک مربوطه اطلاعات بیشتری را به تفصیل در هر بخش خواهید یافت.

1- مسکونی

 اتاق خواب

 اتاق خواب کودک

اتاق خواب جوان

اتاق خواب مستر

اتاق خواب یک تخته

اتاق خواب دو تخته

آشپز خانه

نشیمن

حمام

دستشویی

اتاق کار

نهار خوری

2-هتل

لابی

سوئیت و سرویس

3- کتابخانه

4- تجاری 

5- اداری

منبع : سایت کارگشا


 سایت تخصصی  مهندسی  و کنترل  ساختمان


از انتشار مطالب و فایلهای این سایت با ذکر منبع استقبال میکنیم